Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Informatika
Informatika
Ismerkedj meg, egy Igazán Egyszerű Hírszolgáltatással
Az RSS (Really Simple Syndication avagy Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás) egy csodás internetes formátum, amely lehetővé teszi, hogy egy adott webhely tartalmát, tartalmának változásait, például egy új cikk megjelenését, annak a kivonatához egyszerűen, gyorsan hozzájuthassunk. A gyors szó azt jelenti, hogy a teljes oldal letöltése, vagy meglátogatása nélkül, juthatunk információhoz. Egy RSS formátumú információ csatornát olvashatunk böngészőprogramok, kifejezetten erre a célra készült grafikus vagy szöveges módú alkalmazások, mobiltelefon, vagy akár tenyérgép segítségével.
Az RSS segítségével egy vagy több weboldalról, blogról összegyűjthetők a frissen megjelent hírek linkjei és rövid ismertetői. Az RSS használatával elkerülhető, hogy a kedvenc hírportálok, hálónaplók oldalait naponta többször is végig kelljen nézni, hiszen az újonnan felkerült anyagok megjelenéséről az RSS-olvasó programon keresztül értesülünk. Ez szinte valós időben jelez, ha a megadott internetes címen új anyagot publikáltak.

Az előnyök mellett, azaz, hogy az RSS egy hatékony eszköz, sajnos van egy hátránya: meg kell ismerni, meg kell tanulni használni! Nem pótolja a korábbi információszerzés forrásait -mint például a hírlevél-, hanem roppant módon kiegészíti azt.

A magyar-mernok.hu RSS-szolgáltatása a Mozilla FireFox programja alatt máris automatikusan elérhető, külön olvasóprogram letöltése nem szükséges hozzá. Klikkeljen a böngészőben a webcímet tartalmazó sor végén megjelenő RSS ikonra! A magyar mernok.hu RSS-hírcsatornájához megfelelő hírolvasó (úgynevezett aggregátor) szoftver is használható. Ezek közül több ingyen is letölthető, érdemes körülnézni az rss.lap.hu címen. Az Internet Explorert 6 használóknak elengedhetetlen egy RSS olvasó telepítése. A szakemberek szerint az egyik legjobban használható RSS-olvasó szoftver Windows alatt az ingyenes és magyar nyelvű Feedreader. Azoknak, akik szeretik a magamutogató , izgága programokat a program egyik hasznos szolgáltatása, hogy a a képernyő jobb alsó sarkában automatikusan felnyíló miniablakokban folyamatosan felvillantja a frissen megjelent hírek címeit.

A szoftver egyszerűen telepíthető, az egyes hírcsoportokra való feliratkozás két egyszerű lépésben történik. Első lépés: a program bal felső sarkában lévő Fájl/Új/Hírcsatorna menüpontokat választva kell kattintani (vagy megnyomni az F3 billentyűt). A megjelenő "Új hírcsatorna hozzáadása" sorba a követni kívánt hírcsatorna elérhetőségét kell bemásolni. Második lépés: az OK gombra kell klikkelni, s az adott rovat be is került hírcsoportjaink közé.