Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Publikáció
Publikáció
A Wikipédia szerint a publikáció elsődleges jelentése a közzététel, nyilvánosságra hozás, ami azt jelenti, hogy a publikálás után bárki szabadon hozzáférhet egy adott információhoz. A publikálás fontos eleme, hogy kötődik a publikáló személyhez, vagy intézményhez, vagy csoporthoz. Vannak kötött és szabadon megjelentethető publikációs formák. Ha a publikációs formák erősen korlátozva vannak, akkor beszélhetünk cenzúráról.Másodlagosan tudományos mű megjelenését is jelenti, aminek zárt szabályrendszere van.
A wiki szerint publikálni lehet: kihirdetéssel, közhírré tétellel, kiadványban való megjelenéssel, tévében való megjelenéssel, digitális sajtóban való megjelenéssel, és minden más olyan eszközzel, ami által az addig zárt információ nyiltá válik.

Persze felvetődik a kérdés, miért publikál a mérnökember? Az értelem kincseinek élvezete a gondolkodó ember számára az egyik legnagyobb gyönyör. A mérnök azért tanult, azért művelte magát, és azért teszi a dolgát, hogy a világot jobbá tegye. Ha a teljesítményét e mellett el is ismerik, az bizony nagy motiváció.

Nem tudom Önök hogyan vannak az online publikálással, de a Magyar Mérnök szerkesztősége úgy gondolja, hogy a tagadhatatlan előnyök mellet - mint például az olcsóság, a megvitatás lehetősége -, szeretné, ha az arra érdemes publikációk papír alapú kiadványban is megjelenjenek. Előre megfontolt és önző okokból; mert mi is szeretnénk előrébb tolni a világ szekerét. Ezért azt tervezzük, hogy, ha a megfelelő számú és minőségű publikáció összejön, akkor azokat egy kiadványban, mondjuk a "Magyar Mérnök Online publikációk" című kiadványban.

Mi az Ön dolga? El kell nekünk küldenie a dolgozatát. Azt mi itt az oldalon közzé tesszük és vitára bocsátjuk. A vita, és persze a saját értékítéletünk alapján felkérünk elismert szakértőket a véleményezésére. Amennyiben úgy látjuk, hogy szakmailag értékes, új információkat hordozó műről van szó, akkor a szerzővel közösen megszerkesztett változat be fog kerülni a nyomtatott változatba.

Az anyagiakról. A publikálóktól nem várunk és nem is fogadunk el anyagi támogatást, hiszen ez a függetlenségünket, az objektivitásunkat kérdőjelezhetné meg. Meg fogjuk keresni azokat a szponzorokat, amelyek megtehetik, hogy támogassák a kiadványt és érzékenyek, a ma egyre divatosabb társadalmi felelősségvállalással kapcsolatban.

Kovács Tamás

2008-09-19 13:39:01
Kedves látogatóink!
Az oldal fejlesztése közben por került a gépezetbe. Csak IE6-osoknál! a cikkekre kattintva,  azok a blogok alatt jelentek meg, nagyon helytelenül. Fejlesztőnk a hibát megtalálta, bogarakat elzavarta, így újból a régi formánkat hozzuk. Türelmüket köszönjük. Szerk.