Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Építészet
Építészet
Kós Károly-életműdíj
A magyar építészet jelentőségének és megbecsültségének jeléül Kós Károly-életműdíjat alapított az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), amellyel a szakmai kiválóságot és a közösségépítő életutat ismerik el.

Az új, magas szintű elismerést a magyar építészet hagyományainak megőrzéséért, az építészeti kultúráért és az építésügyért elkötelezetten tevékenykedő, a legmagasabb nívót képviselő építészek, építésügyi szakemberek kaphatják - közölte a tárca.
>>>tovább
Régészet: izraeli csatorna
Az első Szentély idejében épített, mintegy 2800 éves rejtélyes csatornarendszer maradványait találták meg izraeli régészek Jeruzsálemben - jelentette az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA).

A Jóás júdai király (i.e. 843  - i.e. 797) és Amásia júdai király (i. e. 822 - i. e. 768) uralkodásának idején épült, kőből kifaragott ősi csatornák pontos célja tisztázatlan, de valamilyen termelő-ipari munkát szolgálhattak, valószínűleg valamilyen termék áztatására használták azokat.
>>>tovább
építőiparAz építőipar rendelésállománya 30 százalékkal kisebb lett 2023 első félévének végén a múlt év közepéhez viszonyítva; az idén kötött új szerződések volumene 37 százalékkal marad el a 2022 első felében kötött szerződésekétől az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) adatai szerint. A szövetség a közleményében hangsúlyozza: az év második fele az erős piaci versenyről, a túlélési stratégiákról szól. >>>tovább
A Milwaukee új „FUEL 2" vezeték nélküli fúró- és ütvefúró csavarozói helytállnak minden helyzetben, és feleslegessé teszik a nagy teljesítményű vezetékes fúrógépeket mind otthon, mind az építkezéseken. Az új sorozat első két modellje a modern kialakítású Milwaukee M18FDD (M18 FUEL fúró-csavarozó) és M18FPD (M18 FUEL ütvefúró-csavarozó). A hatékonyabb munkát két sebességfokozat segíti: 0-550/0-2000 percenkénti fordulatszámmal. >>>tovább
A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a több mint 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósult meg, egy több mint 100 éves ipari műemléki épület, a volt Fúvógépház hasznosításával. Az élménypark a legkorszerűbb technológiák segítségével bemutatott filmtörténeti attrakciók mellett érdekes építészeti megoldásaival is komoly érdeklődést válthat ki.>>>tovább
Nemrégiben elkészült az a napelemes rendszer, amely a budai önkormányzat áramfelhasználásának mintegy felének előállításáért felelős.
>>>tovább
A Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába c. szakmai roadshow elsősorban, de nem kizárólagosan a szakemberek - egyetemisták, tervezők, mérnökök, kivitelezők - figyelmét szeretné ráirányítani az energiahatékony építés metódusához szükséges szakismeretek alapjaira, emellett fórumot kíván biztosítani az érdeklődőknek arra, hogy felmerülő kérdéseikre autentikus, tapasztalt szakértőktől kielégítő választ kapjanak.
>>>tovább
A világ első vízházát Kecskeméten mutatták be a szakmai érdeklődőknek, az újszerű ház Gutai Mátyás építészmérnök találmányán alapul. A vízház lényege, hogy a falak külső és belső rétege, valamint a dupla üvegfelületek között több centiméter vastagságban áramlik a víz.
>>>tovább
A nyár a pihenés, a feltöltődés időszaka is egyben. Ezért fontos, hogy lakásunk, hétvégi házunk, nyaralónk komfortja képes legyen számunkra biztosítani a nyugodt pihenés feltételeit akkor is, amikor szabadságunkat töltjük. Csend, belső klíma, biztonság...
>>>tovább
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program támogatásával összesen nyolc közúti híd újul meg 2014-ben bruttó 2,5 milliárd forint értékben.
>>>tovább
Ausztriában a bankokon keresztül lehet igénybe venni azt a lakásfelújításra szánt harminc százalékos állami támogatást, melyet egy átfogó energiatakarékossági program hirdetett meg.
>>>tovább
Tanácsadói és tervezői profiljának erősítése érdekében okleveles építészmérnökkel erősítette csapatát az ASSA ABLOY Hungary. A GEZE Hungarytől érkező Dömötör Álmos (45) feladatai közé tartozik az építészeknek nyújtott szakmai támogatás irányításán túl a vállalat márkaismertségének növelése is építész körökben.
>>>tovább
A Prologis nemrég bejelentette, hogy tizenöt éves megállapodást kötött a TOMRA vállalattal, amelynek tárgya egy 13 900 négyzetméteres, személyre szabott létesítmény a Prologis Park Bratislava területén. Az építkezés várhatóan 2014 első negyedévében kezdődik meg.
>>>tovább
A Budapesti Közlekedési Központ megkötötte a szerződést az úgynevezett Százlábú híd felújítására. A felüljáró a Kerepesi út forgalmát vezeti át a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött.
>>>tovább
A társadalmi vitát követően még az idén elfogadhatja a kormány a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. készített el.
>>>tovább
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) a greenwash, azaz a zöld hamisítás ellen létrehozott egy naprakész nyilvántartást, melyben a hazai minősített épületek szerepelnek.
>>>tovább
A jövő évi költségvetés tervezete mindössze 743 millió forintot szán épületenergetikára. Ez negyedével kevesebb, mint az idei évben volt. A Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer ugyan 5,2 milliárdról 9,5 milliárdra nő, ám az NFM az idei keretet sem használta fel egyelőre.
>>>tovább
A Zöld Építészet Hete alkalmából megrendezett Green Walk keretében az Építés Egyesületének segítségével olyan épületekbe látogathatnak az érdeklődők, melyek egyéb esetben elzártak, pedig a „zöld" építészet remekei.
>>>tovább
A napfény és a tiszta levegő egyes kutatók szerint szorosan összefügg egészségi állapotunkkal, valamint közérzetünkkel. A Humboldt Egyetem munkatársai is osztják ezt a véleményt.
>>>tovább
A Knauf Isulation szigetelőanyagokat gyártó cég szerint sokkal jobb egy házat szigetelni természetes anyagokkal, mint klímaberendezést építeni bele, hiszen a klíma komoly energiát fogyaszt, növelve ezzel a szén-dioxid kibocsátást, vagyis a meleget.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 5 > >>