Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közélet
Közélet
Tovább csökkenthetik kiadásaikat a fuvarozással foglalkozó vállalatok az olyan új közlekedésinformatikai megoldásokkal, mint az üzemanyag összetételének elemzése, illetve az abroncsnyomásra vonatkozó adatok valós idejű továbbítása - hangzott el a WebEye Magyarország szervezésében immár második alkalommal megrendezett üzleti reggelin. A szakmai rendezvényen közlekedésinformatikai és logisztikai szakértők ismertették a legújabb fejlesztések eredményeit.
>>>tovább
Felavatták a négyszázadik szélkereket Burgenlandban, a tartományban található szélerőművek már csaknem 600 ezer háztartás áramellátását képesek fedezni.
>>>tovább
A fürdő üzemeltetését részben termálhővel és az elfolyó vizek hulladékhőjének újrahasznosításával, hőszivattyúzással oldják meg.
>>>tovább
Jövő őszig több, mint ötszáz kilométernyi főút válhat biztonságosabbá, miután döntés született a nyomvályúk, úthibák és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó program második ütemének megindításáról.
>>>tovább
Élelmiszereink sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint gondolnánk! Ugyanis néhány vegyszergyártó óriáscég laboratóriumaiba vitte legfontosabb élelmiszereink alapanyagait. Kísérleteik során újfajta növényeket állítanak elő, amelyek...
>>>tovább
Uniós és hazai támogatással mintegy 980 millió forintból cserélték le Kecskemét közvilágításának csaknem felét energiatakarékos fényforrásokra.
>>>tovább
A Pannon Egyetem Georgikon Kar Gazdasági és Társadalomtudományi tanszéke idén májusban zárta a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (HU-HR) által támogatott horvát-magyar együttműködési projektjét.
>>>tovább
Június elején eredményesen lezárult a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) informatikai fejlesztése, amelyet sikeres tesztelési időszak követett. Jelenleg a parkolási közszolgáltatók és az NMFR-t működtető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. leendő viszonteladói, a mobil-, illetve mobilfizetési piaci szereplők bevonásával folyik az éles üzemi tesztelés.
>>>tovább
Jelentősen javult a munkavégzés biztonsága, látványosan növekedett a vagyonbiztonság, hatékonyak a vállalat egészségre kiterjedő intézkedései - egyebek között ezt állapítja meg a Rail Cargo Hungaria Zrt. legfrissebb, teljes évre vonatkozó üzembiztonsági beszámolója. 2013-ban javuló tendenciák voltak tapasztalhatóak a legfontosabb területeken.
>>>tovább
A Posta Biztosító, a Magyar Autóklub és a Netrisk partneri támogatása mellett debütál Magyarországon a VEMOCO intelligens autó-szolgáltatás, amely egyrészt a legújabb modellek funkcionalitásával ruházza fel a forgalomban lévő autók legnagyobb részét, másrészt a hazai piacon eddig egyedi, viselkedés-alapú biztosítások (UBI) előtt is megnyitja a kapukat. Az ötletet nemrégiben az Eurocloud Best Cloud Start-up Idea különdíjával jutalmazták.
>>>tovább
Az Európai Unió után a második helyre nőtte ki magát Kína a kibocsátás-kereskedelmi rendszert illetően. Egyre több város száll be a kísérleti rendszerbe, ám a hét terület még így is csak az ország kibocsátásának egyötödéért felelős.
>>>tovább
Április 3-án megjelent a Magyar Közlönyben a 116/2014. kormányrendelet, amely az árufuvarozásban már régóta várt módosításokat tartalmaz. A következőkben az MKFE levelét olvashatják.
>>>tovább
Az Energiaklub és a Habitat for Humanity közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a magyar családok hosszú távon átlagosan öt-tíz százalékkal képesek csökkenteni energiafelhasználásukat. Ám ehhez segítségre van szükségük.
>>>tovább
Tízből négy online szállásfoglalás apartmanba vagy vendégházba szólt 2013-ban, ami egyértelműen a családi utazások nagyobb népszerűségének köszönhető. A Szallas.hu ezért olyan fejlesztéseket vezetett be, amelyek a foglalást és a szállások adminisztrációját egyaránt megkönnyítik, a szállodák esetében pedig mostantól a valós idejű foglalás is elérhető.
>>>tovább
Nyolc hónapba telt, míg megalkotói - kizárólag szabadidejükben - megépítették az elektronikusan vezérelhető, LEGO elemekből álló, ránézésre is lenyűgöző ABB robotot.
>>>tovább
Az éghajlati adatok 1850-es évben megkezdett feljegyzése óta a tavalyi év a hatodik legmelegebb volt. A kutatók szerint földünk klímája hosszabb távú felmelegedésen megy keresztül.
>>>tovább
A kiegészítő vasúti szolgáltatások bővítésével és a bringázás növekvő népszerűségével a budapesti pályaudvarokon is előtérbe kerültek a kerékpártárolók kiépítései. Új létesítmények szolgálják immár a biciklivel érkező és induló utasokat Budapesten a Déli, a Nyugati és a kelenföldi pályaudvaron. Tavasszal a Keleti pályaudvarnál is épül kerékpártároló.
>>>tovább
jabb helyszíneken találkozhatnak az utasok a GYSEV Zrt. állomási utastájékoztató rendszerével. A nagyképernyős, valós idejű adatokat megjelenítő információs monitorokat Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós várótermeibe is felszerelik a vasúttársaság szakemberei.
>>>tovább
A hazánkban 7.879 új autó értékesítésével piacvezető pozíciót szerző márka további 51.231 új autót értékesített ezekben az országokban, ami a Ford számára európai egyik legfontosabb piacává teszi a Szentendréről irányított üzleti régiót.
>>>tovább
Elsőként hozott létre mű hamufelhőt az easyJet, az Airbus és a Nicarnia Aviation, hogy a közösen fejlesztett AVOID szenzorukat repülés közben bevessék.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 5 22 > >>