Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció

A PartsUp.io Magyarország termékfejlesztő, tervező és gyártó online közösségi platformja.

A PartsUp célja, hogy Magyarországon a bérgyártás mellett a saját termékek tervezése, fejlesztése is erősödjön. "Rengeteg mérnöki, technikusi kreativitással rendelkezünk. Használjuk ki, és hozzunk létre közösen fantasztikus termékeket" - hangzik a szakmai platform felhívása.
>>>tovább
Klassz!

A kutatási eredmények hasznosulását segítő, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott, 300 millió forintos költségvetésű program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

>>>tovább

Tízmilliárd forintra emelt tőkealappal megalakult az Óbudai Egyetem kockázati tőketársasága, az Obuda Uni Venture Capital amelynek révén, az egyetemi innovációk finanszírozási lehetőségei projektenként akár 300 millió forintig terjedhetnek - jelentette be Kovács Levente rektor az intézmény tanévnyitóján.

Mint fogalmazott: kiemelt céljuk, hogy egy erőteljes startup-kultúra honosodjon meg az Óbudai Egyetemen. Olyan innovációs ökoszisztéma, amelynek részei az egyetemhez most csatlakozó középiskolák, a megemelt tehetséggondozó, ösztöndíjak, a megerősített szakkollégiumok. Ezeket egészíti ki az Innováció Menedzsment Doktori Iskola elindítása és a hazai viszonylatban egyedülálló, jelentős anyagi bázisa révén valós támogatást nyújtani tudó kockázati tőketársaság - tette hozzá a rektor.
>>>tovább
A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" című pályázati kiírásán több, mint 93 millió forintos támogatást nyert el a Kancellár.hu Zrt. Az informatikai tanácsadó vállalat 206 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektje során NXLOG Manager és Agent naplógyűjtő termék kifejlesztése történik.
>>>tovább
A dunaföldvári etanolüzemet működtető Pannonia Ethanol Zrt. az idei évben a bioetanol piac bővülésére számít.
>>>tovább
Az Avalon Car(e) Services és az Opel Magyarország közösen jelentette be Magyarországon elsőként a CarSharing szolgáltatás beindítását.

A CarSharing a világ más országaiban már régóta nagy sikerrel működő, személyre szabott közösségi közlekedési mód, mellyel a nap bármely szakában tetszőlegesen választott autókategóriát vehet igénybe. Olyan újfajta mobilitást tesz lehetővé, mellyel saját tulajdonú autó nélkül is bármikor autóhoz juthat. A CarSharing gondolata Svájcból indult útjára az állandósult közlekedési dugók, a város jobb levegőjének megőrzése, a tervezett és gazdaságos autóhasználat támogatása érdekében.
>>>tovább
Stratégiai fordulóponthoz érkezett a közelmúltban több innovációs díjat begyűjtő IP Systems. Az energetikai szoftvereket fejlesztő, magyar tulajdonú vállalat új vezetőt nevezett ki, és ezentúl a termékképzésre koncentrál.
>>>tovább
Az Okos Jövő Innovációs Klaszter március végén tartott tisztújító gyűlésén egy komoly, európai szintű együttműködés létrehozását tűzték ki célul a jelenlévők.
>>>tovább
Már kevesebb, mint egy hónap áll rendelkezésére azon FMCG területen működő, fenntartható fejlődést és környezetvédelmet szem előtt tartó cégek részére, akik beadnák pályázatukat a Greennovációs nagydíjra.
>>>tovább
Több bejelentést is időzített európai megakonferenciájára az SAP. A madridi eseményen a szoftvergyártó azon innovációit hangsúlyozta, melyek a mobilitás, a közösségi hálózatok, a nagytömegű adatok, a felhő egybemosódásából adódó, újfajta felhasználói élményt adnak.
>>>tovább
A Xerox innovációs energiáit részben arra irányítja, hogy egyszerűsítse a modern közlekedés komplex rendszerét, és ezzel kényelmesebbé, megbízhatóbbá és gazdaságosabbá téve azt a közlekedők számára.
>>>tovább
A Montana azért tudja sikeresen átvészelni a válságot, mert még idejében olyan innovatív termékek fejlesztésébe kezdtek, amelyek piacképesek - jelentette ki a cég operatív irányítását Vadász Páltól (aki a cég stratégiai irányításával foglalkozik a továbbiakban) az év elején átvevő Preklet István.

Az ügyvezető a sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a mostani sikerekben nagy része van annak is, hogy még idejében a magánvállalatok igényeinek a kiszolgálása lett a társaság stratégiájának irányvonala, az államigazgatástól származó bevételekre pedig ma már jóval szerény arányban építenek.

A Magyar Mérnök kérdésére Preklet elmondta, hogy nagyon jó visszajelzéseket kaptak a DigiSec kamerás őrzési rendszerükről , amely "értelmezi" a megfigyelt területen történteket, és ha szokatlan tevékenységet észlel, csak akkor riasztja a kezelőszemélyzetet.
>>>tovább
'Aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja' szokták kissé fanyalogva kommentálni azok tevékenységét, akik érdemtelenül kerülnek rivaldafénybe. Pénteken Békéscsabán alaposan rácáfoltak a mondásra. Nemcsak mondják mit kell tenni, de teszik is.
Mára már elfogadott vélekedés, miszerint a következő évtizedek új gazdasági húzóágazata lehet jó eséllyel az ún. zöld gazdaság, melynek kapcsolódó iparágai várhatóan jelentős számú új munkahelyet fognak létrehozni, s javítják életminőségünket. E munkahelyek betöltéséhez új képzési programokra, új oktatási feltételrendszerre és új együttműködési formákra van szükség.

A Békéscsabai Regionális Képző Központ (BRKK) továbblépett az igényfelmérésen és a cselekvési terven, saját fejlesztési forrásainak felhasználásával, jövőbe történő befektetésként 24 millió forintos oktatási műhelyfejlesztést valósított meg.
>>>tovább
2010.05.17.
Süss fel nap!
Még mindig tart a napelemek elterjedése. A nagyobb energiakinyeréshez kétféle módon juthatunk. Vagy több napelemet telepítünk, vagy a napelemeket mindig a napsugarakra merőlegesen fordítjuk. Gondoljuk el, mennyivel több a gond a napelemek mozgatására szánt eszközökkel. Hiszen, mint minden forgó-mozgó alkatrész, dinamikus igénybevételnek van kitéve, nem beszélve az időjárás viszontagságairól, valamint az érzékelőket és beavatkozókat összehangoló elektronikák bonyolultságáról. >>>tovább
Motorosok figyelem! Megérkezett az új mérnöki vívmány! No persze nem egy még gyorsabban száguldó kétkerekűt szeretnénk bemutatni, hanem a motorosok biztonságát elősegítő kabátot.
Már nem újdonság, mégis szerintem kevesen hallottak róla. A francia igazságszolgáltatás kötelékébe tartozó motoros rendőröknek kötelezően jár a légzsákos kabát.
>>>tovább
Kilenc évnyi huzavona után adta be derekát az Amerikai kormány. Massachusetts állam partjainál, a Nantucket-szorosban engedélyt kaptak a 130 turbinából álló létesítményt megépítésére.
A Cape Cod-i szélfarm terve évek óta vita tárgyát képezi, a politikusok és a környezetvédők tagjait is megosztotta - írja a zoldtech.hu.
>>>tovább
A magas fűtési számlák láttán főleg télen többször is elgondolkodunk lakásunk, hűtő-fűtő rendszereink korszerűsítésén. A legtöbb esetben a ház kevésbé jól van szigetelve, mint ma épült társai, nagy a hő vesztesége. Egyre több társasház indul a korszerűsítési pályázatokon, ide értve a külső burkolatok felújítását, a fűtőtestek és a nyílászárók cseréjét. Ők nem is igen tudnak mást tenni, örülnek, hogy áll még a panel, amit a hatvanas években készítettek húsz évre tervezve.
>>>tovább
A dorogi napelemgyár harmadik üzemcsarnokának telepítését kezdte meg a Sanyo Hungary. A beruházás 4,5 milliárd forintos költségét az Európai Unió és a magyar költségvetés közel 900 millió forinttal támogatta - adja hírül a portfolio.hu. A Sanyo első magyarországi gyára 1999-ben épült fel a Dorogi Ipari Parkban, ahol többek között légkondicionálókat, tölthető elemeket (akkumulátorokat), kéziszerszámokhoz és mobil telefonokhoz való akkumulátorokat készítettek.
>>>tovább
Nemrégiben írtunk a Renault-Daimler közreműködésről, valamint arról, hogy a Volkswagen három év múlva piacra fogja dobni elektromos autóját. Most már tisztán látszik, hogy ismét megelőzik, hiszen a Renault a jövő évtől gyártani kezdi a tavaly ősszel megrendezésre került Frankfurti Autószalonon bemutatott Kangoo Z.E.-t és a Fluence Z.E.-olvasható a Renault gyár honlapján. >>>tovább
Újabb magyar találmány született, mégpedig világhírű. A Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizika és Anyagtudományi Kutatóintézete a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karával együttműködve kifejlesztettek egy teljesen újfajta nyomásérzékelő rendszert-írja az MTA honlapja. >>>tovább
<< 1 2 3 4 5 6 > >>