Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés

Az Óbudai Egyetem Jászberényben gépészmérnöki alapképzés levelező munkarendű szak indításáról egyezett meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel. Az oktatás 2024 szeptemberében indul, a képzésre az idén nyári pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek az érdeklődők. Az erről szóló dokumentumot Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE, valamint Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, a katolikus egyetem rektora írta alá a jászberényi kampuszon. A két intézményvezető 11 helyi cég képviselőjével a jászberényi gépészmérnökhallgatóknak biztosítandó gyakorlati képzésről is szándéknyilatkozatot kötött.


>>>tovább

Navracsics Tibor

A Roche biotechnológiai vállalatcsoport magyarországi tagja és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) között olyan együttműködés jött létre, amely nemcsak az érintett intézményeknek és vállalatoknak hoz hasznot, hanem a társadalomnak és a gazdaságnak is - véli a területfejlesztési miniszter.

>>>tovább

hidrogéntechnológia

Hidrogéntechnológiai szakemberképzést indít Magyarországon elsőként a Hidrogéntechnológiai Szövetség és a DUNAGÁZ Gázipari Oktatási és Minősítő Zrt. - közölték az együttműködő szervezetek.

Az erről szóló együttműködési megállapodást 2023 szeptember 28-án írta alá Lepsényi István a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke, valamint Komár Kornél DUNAGÁZ ZRT. vezérigazgatója.
>>>tovább

Már látszódnak a felsőoktatás megújítását szolgáló, elmúlt évekbeli intézkedések eredményei, hiszen az egyetemek versenyképesebbek, teljesítményorientáltabbak lettek, valamint nyitottabbá váltak a hallgatóközpontú oktatásra - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

Varga-Bajusz Veronika, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában az ott lakók használatába kerülő konyhai kisgépek érkezésekor elmondta, idén 33 százalékkal több hallgatót vettek fel a felsőoktatásba, mint tavaly, több mint 106 ezren kezdhetik meg egyetemi tanulmányaikat.
>>>tovább
Orbán - Parragh

"Elértük tíz év alatt, hogy ma többen járnak szakképzésbe, mint hagyományos gimnáziumba" -- ezt sikerült mondania Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

>>>tovább
kézfogás
Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem - az általa alapított Tudományos és Innovációs Parkhoz kapcsolódóan - és a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. - közölte az egyetem.  

A partnerségben a felek kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységüknek, valamint a Tudományos és Innovációs Park céljainak megfelelően keresik a közös projektek lehetőségét. Ezáltal közös kutatásokat, szabadalmakat, illetve spinoff vállalkozásokat is eredményezhet az egyetem és a német nagyvállalat együttműködése.
>>>tovább
oktatás - felvételi
Mintegy 33 százalékkal több fiatal jutott be idén egyetemekre, mint a legutóbbi felvételin.
>>>tovább
Debreceni Egyetem
A debreceni autóipari központ oktatási és innovációs fejlesztéseihez kapcsolódva járműlabort és mini tesztpályát építenek a Debreceni Egyetem (DE) tudományos, technológiai és innovációs parkjában, a beruházás 4,41 milliárd forint kormányzati támogatásból valósul meg - közölte az egyetem sajtószolgálata.

A műszaki kar épületeinek felújítása és bővítése után újabb meghatározó, a műszaki oktatást és kutatás-fejlesztést elősegítő beruházás indul az egyetemen: a több funkciós új oktató, kutató és fejlesztő laboratórium központi szerepet tölt majd be a térség járműipari beruházásaihoz (BMW, Vitesco, Schaeffler, CATL, Semcorp, Eve Power, EcoPro) kapcsolódó képzésfejlesztésben.
>>>tovább
Közel 4500 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ami 38 százalékkal haladja meg a tavalyi 3200-as adatot - tudatta a felsőoktatási intézmény.

Az Audi Hungaria Járműmérnöki Karon a felvettek száma több mint 60 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. A legkedveltebb idén is a magyar nyelvű járműmérnöki alapszak volt, de emellett az angol nyelvű képzések is jelentős érdeklődésre tartottak számot. A most felvettek pontátlaga a járműmérnöki és a logisztikai mérnöki szakokon meghaladta a 360, a műszaki menedzser szakon pedig a 340 pontot.

>>>tovább
A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) felvettek száma 8,6 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, így 5704 hallgató járt sikerrel az általános felvételi eljárásban - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény. Azt írták, hogy töretlen Magyarország első egyetemének népszerűsége. A PTE-re 16 706-an jelentkeztek, ez 15,6 százalékkal több az előző évinél, a felvettek száma pedig a pótfelvételi eljárásban várhatóan tovább nő majd.
>>>tovább
rakéta
A BME Aerospace Team első és egyedüli magyar csapatként részt vesz októberben az egyetemi rakétafejlesztés legrangosabb európai versenyén, a European Rocketry Challenge 9000 méteres kategóriájában. A csapat célja, hogy Magyarországon elsőként érjék el kutatórakétájukkal a 9 kilométeres magasságot.

A projekt során egy egyedi szuperszonikus szuborbitális (a hangsebességnél gyorsabban repülő, Föld körüli pályára nem kerülő) kutatórakéta készül. A rakéta 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú lesz - olvasható a csapat fő támogatójának közleményében.

>>>tovább
A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet korszerű, a digitális oktatás számára meghatározó jelentőségű szolgáltatást indított útjára európai uniós forrásból 2015. októberében 11 magyar iskolában. A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban tartott országos átadón Nagy Miklós, az NIIF Intézet igazgatója kiemelte a fejlesztés fontosságát.

A XXI. században egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a digitális tartalmak az oktatásban. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló TIOP-1.1.3-12/1-2013-0001 országos kiemelt projekt keretében a nemzetközi oktatástechnikai trendekhez igazodó korszerű, multimédia kommunikációra alkalmas informatikai eszközökkel szereltek fel egy-egy tantermet a Pedagógiai Oktatási Központok mellett működő 11 súlyponti iskolában.
>>>tovább
Korszerű automatizálási, hajtástechnikai termékekkel és fejlesztő szoftverek-kel támogatja négy hazai felsőoktatási intézmény - a Budapesti Műszaki Egye-tem, az Óbudai Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem - laborjait a Siemens Zrt. A vállalat által listaáron 26,2 millió forint értékben adományozott berendezéseket és szoftvereket a hallgatók már az őszi szemeszterben használhatják az oktatólaborokban. >>>tovább
A BME GTK Kari Hallgatói Napokkal egybekötve rendezi meg a BME GTK Üzleti Tudományok Intézete idén második alkalommal az ÜTI Napokat, aminek a célja az üzleti mesterszakok és az üzleti tudományok intézetének megismertetése. Főleg szakmai programokkal, végzős alapszakos hallgatókat várnak, de a rendezvényen bárki részt vehet. >>>tovább
Bonyhádon a Petőfi Sándor Gimnázium mintegy háromszázmillió forintos beruházással újul meg, mégpedig napkollektorok és napelemek segítségével.
>>>tovább
Kétéves felnőttképzés szervezésében vesz részt az Energiaklub egy nemzetközi projektben, melynek célja, hogy olyan emberek tudását fejlessze, akik fontosnak tartják ismereteik bővítését a biomassza-hasznosítás területén.
>>>tovább
Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 284 millió forintot meghaladó támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A száz százalékos támogatással megvalósuló projekt során megújítják a természettudományos oktatás módszertanát és eszközrendszerét a kerületi közoktatásban.
>>>tovább
A Szent István Egyetem vezetésével a megújuló energiák és a zöldgazdaság által igényelt szakmák oktatására dolgoznak ki tantervet az agráregyetemek. A program célja, hogy gyakorlati tapasztalatokat is beültessenek a szakmai tananyagokba.
>>>tovább
A Német-Magyar Képző Központ szervezésében 2013. június 27-28-án ISO 50001 WORKSHOP intenzív gyakorlati képzés lesz a vállalati energia- és költségmegtakarításért.
>>>tovább
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen elkészült az a tizenkét négyzetméteres műhely, ahol a már két éve az elektromos járművekkel tevékenykedő hallgatók megépíthetik legújabb versenyautójukat.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 > >>