Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Karrier
Karrier

Életének 86. évében, szeptember 12-én elhunyt Daróczy Zoltán Széchenyi-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, a Debreceni Egyetem egykori rektora - tudatta az MTA.

Daróczy Zoltán 1938-ban született Bihartordán. Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-ábrázoló geometria szakán szerzett középiskolai tanári diplomát 1961-ben.

>>>tovább

Charles Simonyi

Szeptember 10-én volt hetvenöt éves Charles Simonyi magyar származású amerikai szoftverfejlesztő, akinek a Microsoft Wordöt és az Excelt köszönhetjük.

>>>tovább
megbeszélésNémetországban nőtt a szakképzett munkaerő hiányáról beszámoló vállalatok aránya - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet felmérésének eredményeiből.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) adatai szerint júliusban Németországban a megkérdezett mintegy 9 ezer vállalat 43,1 százaléka számolt be szakemberhiányról, áprilisban ugyanez az arány 42,2 százalék volt.
>>>tovább
Az Egyesült Királyság legnagyobb konténerkikötőjének otthont adó Felixstowe-ban alapított leányvállalatot a Waberer's.
>>>tovább
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) 2012-ben végzettek körében fél-egy évvel a diplomaszerzést követően a foglalkoztatottak aránya 69,4 százalék, a munkanélküliek aránya 3,6 százalék.

A 2010-ben végzettek foglalkoztatottsági aránya nőtt. A munkanélküli státuszban lévők aránya jelentősen csökkent, 5,8 százalékról 1,8 százalékra, és ez jelentősen kisebb mint az egyetemi végzettségűek országos munkanélküliségi rátája. A 2008-ban végzettek között sokan vannak GYES-en vagy GYED-en. A 2012-ben végzett válaszadók 25,8 százaléka, Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon végzettek 37,4 százaléka már az abszolutórium megszerzésekor rendelkezett teljes állású munkaviszonnyal.
>>>tovább
Alacsonyabb a munkaerőpiac hatékonysága Magyarországon, mint például Chilében - derült ki a Randstad szakmai rendezvényén. A nemzetközi előrejelzések alapján ráadásul 2020-ra több, mint százezer felsőfokú képzettséggel rendelkező szakember fog hiányozni az országból.
>>>tovább
Szeptember elején hetvenöt új szakmunkástanuló kezdte meg gyakorlatát az Audi Hungaria Motor Kft.-nél. Jelenleg már összesen kétszáznegyven tanuló sajátítja el a választott szakmát a vállalatnál. A cégnél moduláris szakképzésében tizenhárom elektronikai-és fémipari szakmát oktatnak.
>>>tovább
Épületgépész mérnöki végzettséggel rendelkező munkatársat keresünk alkalmazotti jogviszonyba, kivitelezés-előkészítői feladatokra.
Feltétel: legalább két év tervezői és három év kivitelezői gyakorlat.
Előny: energetikai tanúsítói jogosultság és jártasság.
Bérezés: megegyezés szerint.
Jelentkezés: Homoki Beatrix műszaki igazgatónál, szakmai önéletrajzzal.Építészmérnök hallgatót keresünk nyári munkára felmérésekhez, építészeti rajzoláshoz, gyakornoki jogviszonyban.
Bérezés: megegyezés szerint.
Jelentkezés: Homoki Beatrix műszaki igazgatónál, szakmai önéletrajzzal.


Magyarországon egyre nagyobb méreteket ölt a munkanélküliség, ám Európa többi állama sem kivétel ez alól. A gyors fejlődés miatt a fiatalok nagy része felsőoktatásban vesz részt, eközben pedig egyes szakmák szinte eltűnnek, pedig nagy szükség volna rájuk.
>>>tovább
A magyarországi Bosch csoport a 2011-es pénzügyi évben erős növekedést produkált. A különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója Magyarországon tizenegy leányvállalatával 508 milliárd forint forgalmat ért el a vállalaton belüli szállításokat is beleértve.
>>>tovább
Jelenleg Dánia elnököl az Európai Unióban. Ez Magyarországra nézve akár jót is jelenthet, hiszen az északi ország minden áron el akarja fogadtatni az új Energiahatékonysági Irányelvet, mely jelentős változásokat hozhat hazánk lakosai számára.

 

>>>tovább
Geriátriai, laktációs szaktanácsadó és betegbiztonsági szakember képzés- és módszertani fejlesztés a Semmelweis Egyetemen (TÁMOP-6.2.2/B-09/2-2010-0006) projekt három fejlesztési területen valósult meg.
>>>tovább
Gáti IstvánKorábban az SAP-nál és a Nav N Go-nál dolgozott Gáti István (49), aki szeptembertől az IP Systems műszaki igazgatójaként az energetikai informatikai platformok fejlesztéséért és üzemeltetéséért felel. A több évtizedes IT projekttapasztalattal rendelkező szakember csatlakozását követően a magyar tulajdonú IP Systems nemzetközi jelenlétét szeretné növelni.
>>>tovább
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Vállalkozási Díj első, nemzeti fordulójában első helyezést ért el, ráadásul a magas pontszámának köszönhetően a nemzetközi mezőnyben is rangos helyezésre számíthat. >>>tovább
2010.06.24
Fold'em
Lemondási járvány járja át hazánkat. Lemond az NHH Tanácsának nemrégiben kinevezett elnöke dr. Rozgonyi Krisztina, kész bedobni lapjait a PSZÁF elnök, Matos Zoltán sem pusztított sok kenyeret az Energia Hivatal élén. Nem akarok találgatni, elképzelése mindenkinek van. Még egy-két esetet vehetünk véletlen egybeesésnek is. Azt is tudjuk, hogy senki sem pótolhatatlan, és azt is, hogy egy szervezet akár önjáró is lehet egy ideig, hiszen elég nagy a tehetetlensége. (Most nem pejoratíve értem) >>>tovább
„Célom, hogy az NHH irányításom alatt megőrizze szakmai függetlenségét, hírnevét és továbbra is az egyik példamutató intézménye maradjon a magyarországi szabályozói szektornak. Folytatjuk a digitális átállás irányítását, az újgenerációs hálózatok valamint szolgáltatások piacralépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakítását, de mindezek mellett egyre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az általunk szabályozott területeken a tudatos fogyasztás feltételeinek kialakítására "- mondta kinevezése után az új elnök. >>>tovább
Móczár Gábor 2010. január 5-i hatállyal lemondott a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnöki tisztségéről - szmolt be a vgf.hu.

Indoklásában kiemelte, hogy a MÉgKSZ teljes megújulása nem képzelhető el személyi változások nélkül. Ezenkívül fontos, hogy valaki olyan kapja meg a szövetség vezetésnek lehetőségét, aki „frontharcos", és a mindennapjait a mai üzleti életben éli. A leköszönő elnök nem távolodik el a szövetség vezetésétől, ugyanis az elnökség munkájában továbbra is részt kíván venni.

A Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnökségének döntése értelmében Matuz Géza (képünkön) a Daikin-McQuay cég ügyvezetője látja el a jövőben az elnöki teendőket.

A fennállásának 20 éves évfordulóját ünneplő NOVOFER Alapítvány december 17-én délelőtt a Parlament Főrendiházi termében adta át huszonegyedik alkalommal a 1989-ben alapított Gábor Dénes-díjat, mely a kiemelkedő innovációs teljesítmény elismerését célozza. Az 1993-ban alapított nemzetközi Gábor Dénes-díjat hatodik alkalommal ítélték oda egy magyar és egy külföldi állampolgárságú fiatal kutatónak. >>>tovább
A Debreceni Egyetem programtervező-informatikus hallgatója, Vámos Dániel nyerte a National Instruments (NI) országos pályázatát - számolt be a deol.hu. >>>tovább
Gábor Dénes-díjat vehetett át a Debrecenben tanító Trampus Péter gépészmérnök az oktatási és kulturális minisztertől - tudóstott  Debrecen Online.

Trampus 1947-ben született Budapesten. 1972-ben gépészmérnöki, 1979-ben képlékenyalakítási szakmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1985-ben a műszaki tudomány kandidátusa, 2008-ban az MTA doktora címet nyerte el. 1982-től a Paksi Atomerőmű osztályvezetője, 1992-től vezérigazgató törzs vezetője. 1996 és 2003 között a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség munkatársa. >>>tovább
<< 1 2 3 > >>