Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Környezetvédelem
Környezetvédelem
Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara
Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amelyeket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs-forgalmazók térítésmentesen átvesznek - mondta Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár az Energiaügyi Minisztérium (EM).
>>>tovább
A Földművelésügyi Minisztérium, a CO-OP Hungary Zrt. és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. egy háromoldalú „Környezetügyi Partnerségi Keretmegállapodást" írt alá, amelynek keretében „Környezetbarát mintaprojektet" indítottak el közösen, az ökocímkével rendelkező termékek népszerűsítését vállalva - számolt be az eseményről a magyar-logisztika.hu . >>>tovább
A Viessmann Technika Dombóvár Kft. mintegy kilencszázmilliós uniós támogatással bővítette gyártókapacitását. Ennek és a biomassza kazánok gyártásának köszönhetően jelentősen növelni tudta árbevételét a tavalyi évben.
>>>tovább
A hagyományos fényforrásoknál lényegesen takarékosabb LED-ek óriási sebességű fejlődésüknek köszönhetően az utóbbi években egyre nagyobb teret nyernek.
>>>tovább
1,1 százalékkal növekedett átlagosan az Európai Unió huszonnyolc tagországának megújuló energiafelhasználása 2012-ben az Eurostat szerint.
>>>tovább
A környezetvédelmi hatástanulmányok végzésére szakosodott amerikai Automotive Science Group (ASG) vizsgálatának eredménye cáfolja azt a sokak, még a Greenpeace környezetvédő szervezet által is osztott véleményt, miszerint az elektromos járművek valójában semmivel sem terhelik meg kevésbé a környezetet, mint az üzemanyag-takarékos modern benzinmotoros járművek. Egyrészt azért, mert az üzemelésükhöz szükséges áramot nem feltétlenül "tiszta" módon állítják elő, másrészt legyártásuk maga sem éppen környezetbarát folyamat.
>>>tovább
Szlovákia uniós képviselője, Ivan Korcok szerint az Európai Tanács nem hozza meg a döntést a márciusban esedékes ülésén a 2030-ig szóló klímavédelmi célkitűzésekről.
>>>tovább
Az Új Széchenyi Terv keretében egy teljesen új gyártástechnológián alapuló, hosszú élettartamú és alacsony üzemeltetési költséggel rendelkező városi autóbuszt fejlesztett ki az evopro Bus Kft.
>>>tovább
Az Európai Bizottság úgy érné el a huszonhét százalékos megújuló részarányt 2030-ra, hogy nem szabna kötelező célokat az egyes országoknak. Az üvegház gázok kibocsátását negyven százalékkal csökkentenék.
>>>tovább
Egy ENSZ tanulmány szerint a leggazdagabb országok egyre nagyobb mértékben helyezik ki szén-dioxid kibocsátásukat a fejlődő országokba, illetve leginkább Kínába.
>>>tovább
Szigetszentmiklóson megújuló energiával működtetett bölcsőde épül, amely költségeit nagyrészt uniós forrásból fedezik majd. Az intézmény mintegy negyven gyermek elhelyezésére lesz alkalmas.
>>>tovább
2030-ra a jelenlegi energiaigény a másfélszeresére emelkedhet és ezzel együtt nőhet a szén-dioxid kibocsátás is. Ám a Siemens és Horst Wiedelmann közösen készített tanulmányából kiderül, hogy az üvegház hatású gáz mértéke a jelenlegi szint alatt tartható lesz.
>>>tovább
A Nemzeti Alkalmazkodási Központ (NAK) vezetője nemrégiben tett nyilatkozatában elmondta, hogy amíg az öt évvel ezelőtt készült Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia csak az üvegház gázokkal foglalkozott, addig a most elkészült változat komplexen kezeli a problémákat.
>>>tovább
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) rendezvénysorozata, a Green Walk komoly sikereket könyvelhet el. A bemutató során mintegy huszonkét létesítmény fenntartható megoldásaival ismerkedhetett meg a több, mint ötszáz érdeklődő.
>>>tovább
A pécsi szennyvíztelepen kétmilliárdos beruházás keretében jövőre megkezdik a szennyvíziszap energetikai célú hasznosítására irányuló biogázüzem megépítését.
>>>tovább
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, kiemelt közszolgáltatásokért, valamint klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárának augusztus 1-jei hatállyal Hizó Ferencet nevezték ki.
>>>tovább
Az amerikai elnök történelminek is mondható akciótervet készített a klímaváltozás kezelésére, az ugyanis egyre komolyabb hatással van az Amerikai Egyesült Államok gazdaságára.
>>>tovább
Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg a legújabb adatközpontját a Facebook Svédországban. Az új létesítmény több szempontból is egyedülálló: ez a cég első olyan adatközpontja, amely nem az Egyesült Államokban van, és emellett teljes mértékben megújuló energiaforrások fedezik a szükségleteket.
>>>tovább
Egyre sürgetőbbé válhat a megújuló energiaforrásokra történő átállás, ugyanis a szén-dioxid légköri koncentrációja elérte a 400 ppm-es értéket, ami egyedülállónak számít az emberi történelem során.
>>>tovább
Háztartásaink felelnek az összes környezetszennyezés negyedéért. Ezért is fontos, hogy a fogyasztók elegendő információval rendelkezzenek arról, hogy saját otthonukban mit tehetnek ennek megelőzésére. Környezettudatos magatartás dupla haszonnal jár: jót tesznek a környezettel, és saját rezsijüket is csökkenthetik vele.
>>>tovább
<< 1 2 3 4 5 14 > >>